De voor- en nadelen van elektronisch roken

De elektrische sigaret lijkt op een gewone sigaret, maar bevat geen tabak en werkt met een batterij. Je doet er een vulling met een bepaald gehalte aan nicotine in. Bij het inhaleren wordt de verstuiver opgewarmd die de vloeistof van nicotine verdampt. Desgewenst kun je ook elektronisch roken of ‘dampen’, zonder nicotine. Welke voor- en nadelen zijn er aan de e-sigaret verbonden?

Kenmerken van de elektrische sigaret

Heb je eenmaal een e-sigaret gekocht, dan kun je hiervoor steeds nieuwe vullingen met nicotine kopen. Je kunt een bepaald gehalte aan nicotine kiezen of – nadat je je nicotinegebruik hebt afgebouwd – kiezen voor elektronisch roken zonder nicotine. Gebruik je e-liquids mét nicotine, dan krijg je dus wel nicotine in je bloed, maar geen teer, koolmonoxide en andere giftige stoffen. Verder kun je een keuze maken uit verschillende smaken, zoals fruitsmaken, tabaksmaak of koffiesmaak.

Voor wie is de e-sigaret geschikt?

Deze sigaret is geschikt als je vervanging zoekt voor de tabaksigaret. De reden hiervoor kan zijn dat je positief wilt bijdragen aan je gezondheid door minder schadelijke stoffen binnen te krijgen. Of omdat je wilt roken op een plek waar een rookverbod heerst. Ook kan de e-sigaret helpen om te stoppen met roken.

De elektronische sigaret is niet bedoeld voor kinderen, zwangere vrouwen of voor vrouwen die borstvoeding geven. Het product is evenmin geschikt voor mensen die een hoger risico lopen op hart- en vaatziekten. Ook als je bepaalde medicijnen gebruikt, zoals antidepressiva, kun je geen gebruik maken van dit product.

Voordelen
De elektronische sigaret biedt de volgende voordelen:
- Je omgeving heeft geen last van schadelijke sigarettenrook
- Je kunt blijven genieten van het ritueel van het inhaleren en uitblazen
- Je kunt de nicotine geleidelijk gaan afbouwen en er op termijn mee stoppen
- Elektronisch roken is waarschijnlijk minder schadelijk voor je gezondheid dan tabak roken
- Neem je een e-sigaret zonder nicotine dan breng je waarschijnlijk geen schade toe aan je gezondheid
- Je bent goedkoper uit

Nadelen
De volgende nadelen zijn verbonden aan de e-sigaret:
- Gebruik je nicotinepatronen, dan is dit wel nadelig voor je gezondheid
- Vloeibare nicotine is levensgevaarlijk als ervan wordt gedronken, dus houd dit product buiten het bereik van kinderen
- De meningen over de veiligheid van elektronisch roken zijn nog verdeeld
- De effecten op lange termijn van e-roken zijn nog niet bekend, daarvoor zijn langlopende onderzoeken nodig

Wil je een e-smoker aanschaffen? Doe dat via de webwinkel esigaretonline.nl Bij deze webwinkel krijg je erg vaak korting voor het gehele assortiment. Inschrijven voor de nieuwsbrief en wachten op de volgende kortingsactie dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>